Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС звільнять всіх призначених начальників

Вівторок, 18 березня 2014, 10:46

Голова люстраційного комітету при Кабінеті міністрів Єгор Соболєв розповів, що в лавах Міністерства внутрішніх справ проведуть кадрові чистки.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

За словами Соболєва, на зустрічі з главою МВС Арсеном Аваковим йшлося про призначення в МВС, які викликають обурення в людей.

За підсумками зустрічі домовилися про те, що буде звільнено усіх призначених керівників обласних управлінь міліції і ДАІ. Їм буде надано статус в.о., а люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організує аналіз роботи та публічний підбір кандидатів за участі громадськості.

 скрін-шот

Критерії до нових керівників міліції і ДАІ областей, механізми відбору та консультацій з людьми обіцяють виробити теж публічно.

"Звісно, це величезна відповідальність. Якщо чесно - страшно. Але це величезний шанс для країни отримати нову опору для себе", - зазначив Соболєв.

Глава МВС також повідомив у своєму Facebook, що за пропозицією Соболєва в процедурі з боку Люстраційного комітету будуть брати участь від журналістського цеху Юрій Бутусов, від правозахисних організацій Євген Захаров.

"Це не буде розтягнута процедура, у країни немає часу для затримок - починаємо прямо сьогодні пізно ввечері. У добру путь!", - зазначив Аваков.

У свою чергу голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров уточнив, що поки що не йдеться про люстрацію, оскільки немає відповідного закону.

Про це він розповів в ефірі "Громадського ТБ".

"Це не люстрація, це допомога громадськості та журналістів, зробити так, щоб на керівних посадах у МВС були люди які не були задіяні в корупційних схемах, порушення прав людини і т.д. Це дуже складний процес", - зазначив Захаров

Люстраційний комітет і комісія МВС збиратимуть інформацію, про попередню діяльність тих, хто був призначений і від сьогодні є в.о.

Захаров каже, що спиратиметься на моніторинги Харківської правозахисної групи, матеріал, накопичений ще з 90-х років.

"Остаточне рішення буде за міністром", - зазначив Захаров.

На думку Захарова, це не надто швидкий процес - може зайняти за оптимістичними сподіваннями - 2 тижні.

Він також зазначив, що законопроект про люстрацію готується для парламенту у відповідності до практики Європейського суду з прав людини до міжнародних стандартів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування