ЯЦЕНЮК: КОНФЛІКТ З РФ ПЕРЕХОДИТЬ ІЗ ПОЛІТИЧНОЇ У ВОЄННУ СТАДІЮ

Вівторок, 18 березня 2014, 16:44

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що конфлікт з РФ перейшов із політичної у воєнну стадію.

Про це сказав він під час спільної з головою Верховної Ради України, в. о. глави держави Олександром Турчиновим, передає Інтерфакс-Україна.

"Зараз він фактично переходить із політичної у воєнну стадію з вини російських військових", - сказав він .

Яценюк доручив міністру оборони Ігореві Тенюху невідкладно зв’язатись з міністрами оборони Росії, США і Великобританії "як країн-гарантів нашої територіальної недоторканності за уже сумнозвісним Будапештським меморандумом".

"Уся повнота відповідальності за розгортання і ескалацію військового конфлікту після сьогоднішнього виступу Володимира Путіна, лежить персонально на російському Президенті і російському керівництві", - наголосив Яценюк.

"Вбачаємо за необхідне термінове створення комісії на рівні міністерств оборони для уникнення ескалації військового конфлікту, який спровокований російськими військовими", - заявив він.

Яценюк звернувся до російської делегації в ОБСЄ, "яка фактично блокує прийняття рішення про розміщення моніторингової місії на території України".

"Нам зрозумілі мотиви. Сьогодні російські військові почали стріляти по українським військовослужбовцям – а це вже військові злочини, які не мають терміну давнини", - застеріг Яценюк.

Він назвав тимчасовою анексію Криму і вважає її "грабіж міжнародного масштабу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування