У МЗС РФ заявили, що США та ЄС закривають очі на ультранаціоналістів в Києві

Вівторок, 18 березня 2014, 19:27

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що США і Європа не звертають увагу на участь українських ультранаціоналістичних сил в органах влади в Києві.

Про це йдеться у коментарі МЗС Росії, оприлюдненому у вівторок.

"Викликає заклопотаність явний дефіцит уваги з боку США і держав Євросоюзу до участі представників ультранаціоналістичних сил, які претендують на легітимність структурах виконавчої влади на Україні", - сказано в заяві.

У МЗС РФ відзначають, що ряд ключових позицій в Києві, включаючи пости віце-прем'єра і міністра оборони, займають представники всеукраїнського об'єднання "Свобода".

"Програма цієї партії, попередницею якої була вибудувана за нацистською моделлю соціал-національна партія України, передбачає набір антидемократичних заходів", - заявили в МЗС РФ.

У відомстві нагадують, що в грудні 2012 року Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій виступають за демократію партії в українському парламенті закликали утримуватися від взаємодії з цією організацією.

"Все це, однак, не заважає високим представникам США і ЄС підтримувати контакти зі "Свободою", включаючи її лідера Тягнибока", - зазначено в заяві.

"Одночасно на Заході продовжують намагатися применшити значення залежності нинішніх київських властей від праворадикальних збройних формувань, які панують на "майдані", який зберігається в центрі Києва", - сказано в коментарі.

У МЗС РФ відзначають, що "така позиція тим більше дивна, що в країнах самого Євросоюзу політичні сили, що проповідують крайні націоналістичні погляди, піддаються остракізму".

"Таку кричущу короткозорість важко пояснити, вона, мабуть, пов'язана з триваючим захопленням геополітичними схемами антиросійської спрямованості. У рік, коли відзначається 75-річчя початку Другої світової війни, слід згадати про наслідки, до яких призводить загравання з нацистами", - заявили в російському МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування