Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Associated Press не включає Крим ні до України, ні до Росії. У Wikipedia "компроміс"

Четвер, 20 березня 2014, 13:45

Американське інформагентство Associated Press змінило категорію для новин із Криму: тепер у вихідних даних він не належить ні до Росії, ні до України.

Як зазначається в повідомленні заступника головного редактора AP Тома Кента, розміщеному в блозі агентства, раніше у вихідних даних новин з регіону зазначалося: "Севастополь, Україна".

"Проте Україна більше не контролює Крим, а інформація Associated Press має відображати реальну ситуацію. Тому починаючи з цього тижня ми використовуємо назву міста та регіону: "Севастополь, Крим", - написав Кент.

При цьому в агентстві зазначають, що навіть у разі формалізації анексії півострова Росією AP не підписуватиме новини з регіону "Крим, Росія", оскільки Крим географічно відокремлений від основної частини країни й не має спільного з нею сухопутного кордону.

У таких випадках агентство обмежується назвою міста і регіону, приміром, "Палермо, Сицилія", незважаючи на те, що це частина Італії, або "Гваделупа", хоча вона належить Франції, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Між тим, у російській версії Wikipedia станом на 20 березня Крим називається просто півостровом у Чорному морі, а його приналежність позначена через риску: Росія/Україна.

Для Вікіпедії Крим поки - і російський, і український
 

В українській вільній енциклопедії Wikipedia Крим, як і раніше, позиціонується як частина України.

 


 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування