Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна тимчасово відкликала свого посла із Вірменії і вимагає від Єревана пояснень

П'ятниця, 21 березня 2014, 14:51

Україна викликала до Києва для консультацій свого посла у Вірменії та вручила вірменському послу в Україні ноту протесту з приводу анексії Криму російською стороною.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні ухвалено рішення викликати для консультацій до Києва посла України у Вірменії Івана Кухту", - зазначив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він додав, що Київ чекає на офіційну позицію Вірменії з питання анексії Криму російською стороною.

Визнання Вірменією анексії Криму призведе до негативних наслідків для українсько-вірменських відносин, наголосив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, повідомляє УНІАН.

"Посол Вірменії в Україні вже двічі запрошувався до Міністерства закордонних справ України. Ми довели до нього нашу стурбованість, відповідне доручення отримало наше посольство у Вірменії.

Сьогодні передали вірменській стороні ноту, в якій міститься наше звернення щодо отримання роз'яснень щодо офіційної позиції Вірменії", - зазначив дипломат.

"Ми звернулися до Вірменії, щоб вона повідомила офіційно та публічно, що вона не визнає анексії Криму. У разі здійснення або озвучення позиції, яку ми зможемо інтерпретувати як недружню, це буде мати негативні наслідки для наших двосторонніх відносин", - сказав Лубківський.

Відповідаючи на питання, чи може йтися про розрив дипломатичних відносин, Лубківський сказав:

"Негативні наслідки двосторонніх відносин мають широкий спектр, який буде застосований після того, як ми отримаємо офіційну позицію вірменської сторони".

Як повідомлялося, 16 березня нелегітимна влада АРК провела незаконний референдум і заявила, що майже 100% тих, що взяли в ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії.

20 березня президент Вірменії Серж Саргсян підтримав выдокремлення Криму від України.

Він вважає псевдореферендум в Криму "прикладом реалізації права народів на самовизначення".

Законність псевдореферендуму Криму визнала Росія, Вірменія, Північна Корея і Казахстан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...