Президент Вірменії визнає псевдореферендум у Криму

Четвер, 20 березня 2014, 07:38

Президент Вірменії Серж Сарґсян вважає так званий "референдум" у Криму "черговим зразком реалізації права народів на самовизначення шляхом вільного волевиявлення".

Як повідомляє прес-служба вірменського керівника, це "констатували" у розмові Сарґсян і президент Росії Володимир Путін, розмова відбулася з ініціативи вірменської сторони.

При цьому вони наголосили на необхідності дотримуватися норм і засад міжнародного права, в першу чергу Статуту ООН, передає "Радіо Свобода".

Крім того, президенти говорили про перебіг кроків, які здійснюються на виконання ухвали Вірменії вступати в Митний союз, мовиться в повідомленні.
 
Прес-служба президента РФ повідомила про цю ж розмову набагато коротше і взагалі не згадала слів підтримки з боку вірменського керівника. Президенти "обмінялися думками" у зв’язку з "возз’єднанням" Криму і Севастополя з Росією, заявили у Кремлі.
 
Президент Вірменії минулої осені під тиском Росії різко змінив свій тодішній курс на євроінтеграцію і замість парафування вже підготованої угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом оголосив, що країна вступатиме до Митного союзу під проводом Росії.

Вірменія також неофіційно підтримує Нагірний Карабах – сепаратистський регіон у сусідньому Азербайджані, де живуть переважно місцеві вірмени, – хоча при цьому не намагається анексувати його і навіть формально не визнає його самопроголошеної "незалежності".
 
В Азербайджані, який має у своїх міжнародно визнаних кордонах непідконтрольний сепаратистський регіон, натомість у вівторок заявили, що підтримують територіальну цілісність і суверенітет усіх держав, зокрема, й України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування