Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ заявив про погрози в Україні на адресу сім'ї священика, який виявився ченцем

Вівторок, 25 березня 2014, 16:17

Міністерство закордонних справ РФ заявило про погрози на адресу сім'ї священнослужителя в Україні, який виявився ченцем і не може мати дружину та дітей.

Відповідну заяву розміщено на сайті МЗС РФ.

"У Росії з жалем відзначають, що почастішали в Україні погрози на адресу священнослужителів. Цього разу якась націонал-соціалістична робоча партія України направила лист з погрозами на адресу представника української автокефальної православної церкви (Черкаської єпархії) ігумена Олександра Широкова", - наголошується в заяві МЗС РФ.

Як сказано в повідомленні, "українські радикали вимагали від авторитетного священика припинити дослівно  всяку промосковську ворожу агітацію .

Інакше, як зазначає МЗС Росії, по відношенню до священнослужителя і його родини будуть введені "кардинальні методи фізичного і нищівній характеру".

"Копію листа згаданої " партії", на бланку якій присутній нацистська символіка , демонструємо інтернет-користувачам", - зазначили в МЗС РФ.

"Подібні нападки на священнослужителів в Україні ще раз підтверджують атмосферу національної та конфесійної нетерпимості, яка панує в даний час в Україні", - заявили в МЗС Росії.

У свою чергу міністерство закордонних справ України заявляє, що перевірило цю інформацію.

"Ми перевірили інформацію, ніякої партії під назвою Націонал-соціалістична робоча партія України в Україні не існує, і ніяких згадок в Інтернеті про неї ми не знайшли", - сказав Перебийніс.

МЗС України також зв'язався з прес-службою Української автокефальної православної церкви і з'ясував, що такий ігумен Олександр Широков дійсно співпрацює з церквою в Черкаській області, проте не є в штаті.

За інформацією МЗС, він є монахом, "а, як ви знаєте, монахи не можуть мати сім'ю", як це згадується в коментарі російського МЗС.

Крім того, за словами українського дипломата, згадана церква стоїть на державних патріотичних позиціях.

"Цей документ, який був оприлюднений на сайті МЗС РФ, не витримує ніякої критики, це груба провокація і продовження тієї дезінформації, яка на жаль останнім часом звучить з боку МЗС РФ", - резюмував Перебийніс.

Як повідомлялося, раніше МЗС РФ неодноразово вдавався до заяв, які виявлялися не більше ніж частиною російської інформаційної пропаганди.

Зокрема, напередодні МЗС РФ заявив, що у Вінниці в потязі "Кишинів – Москва" невідомі в формі УПА пограбували громадянку Росії.

МЗС України спростував цю інформацію.

Співробітники МВС України опитали потерпілу, яка не змогла повідомити, хто скоїв грабіж.

Також вона не згадувала про людей у формі УПА.

Було складено протокол, злочин розслідується.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування