Міністерство закордонних справ України знов упіймало МЗС РФ на дезінформації

Понеділок, 24 березня 2014, 15:30

Міністерство закордонних справ України вкотре спіймало МЗС РФ на дезінформації і закликало звернути увагу на порушення прав людини Криму.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляють Українські новини.

Перебийніс розповів, що в понеділок з'явився новий коментар МЗС Росії про дії нібито ультранаціоналістичних груп в Україні.

Як зазначив український дипломат, в МЗС Росії продовжують озвучувати неправдиві і дезінформуючи повідомлення.

За його словами, було заявлено, що в Україні, нібито, зароджується анархія XX століття, і говорилося, що група людей у формі Української повстанської армії в поїзді № 65, "Москва - Кишинів", під час зупинки у Вінниці зайнялися перевіркою документів .

Зокрема він сказав, що МЗС Росії повідомив, що у громадян, які мали російські паспорти, почали вимагати гроші і прикраси.

Перебийніс зауважив, що ця інформація не відповід дійсності.

Крім цього він розповів, що спілкувався з прес-службою Південно-Західної залізниці.

Там його проінформували, що у Вінниці 21 березня начальник поїзда повідомив співробітникам внутрішніх справ про вчинення крадіжки у росіянки коштів .

Співробітники МВС опитали потерпілу, яка не змогла повідомити, хто скоїв грабіж.

Також вона не згадувала про людей у формі УПА.

Було складено протокол, злочин розслідується.

"Я хотів би порадити колегам, щоб вони замість того, щоб займатися відвертою дезінформацією, звернули увагу на реальні порушення прав людини, які зараз відбуваються в Автономній Республіці Крим.

Ми вже маємо конкретні свідчення про тортури, викрадання українських громадян, активістів, які, на жаль, не отримують ні оцінки, ні реакції з боку російської влади ", - сказав Перебийніс.

Раніше глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський висловив стурбованість порушенням прав людини в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News