Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Відео затримання Саші Білого немає

Середа, 26 березня 2014, 15:08

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що операція затримання активіста партії "Правий сектор" Олександра Музичка не була зафіксована на відео.

Про це повідомляє Українські новини.

"Оперативного відео немає. Є одна або дві камери спостереження, які нічого не показують... Там видно тільки, як бігають мерехтливі тіні, не більше", - сказав Аваков.

Міністр заявляє, що з урахуванням суспільного резонансу він зацікавлений у максимальній відкритості розслідування цієї справи.

За словами Авакова, він особисто розпорядився оприлюднити в ЗМІ всі наявні записи з камер спостереження. Міністр запевнив, що він також має намір оперативно оприлюднити результати експертиз по мірі їх надходження.

Аваков зазначив, що на сьогоднішній день є дві аналогічні ситуації збройного опору правоохоронцям. Він згадав ситуацію в Закарпатській області, неивестные люди, озброєні гранатометами, захопили приватний будинок, розташований недалеко від майна, нібито принадлжежащего чолі громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука.

Як другий приклад Аваков назвав ситуацію в Запорізькій області, де люди, які представляються "Правим сектором", захопили полігон шлакових відходів в балці "Середня", що належить металургійного комбінату "Дніпроспецсталь".

"Цим ситуаціям має бути покладено край. Якщо політичне регулювання не підходить, то держава повинна вживати заходів. В іншому випадку ми перетворюємося в Сомалі, коли у нас на вулицях правлять банди і вирішують, що і як відбувається. Моя функція цього не допустити", - цитує Авакова УНІАН.

Як відомо, член Правого сектору Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був вбитий в ніч з понеділка на вівторок на Рівненщині.

У міліції стверджують, що Музичко був членом ОЗУ і знаходився у рошуку. Згідно з первою версією силовиків, його смертельно поранили під час затримання, оскільки він відкрив вогонь у бік бійців спецпідрозділу Сокіл.

Потім у міліції заявили, що Музично застрелися.

Місцеві активісти Правого сектора, однак, заявили, що міліція бреше, і вже пообіцяли помститися голові МВС Арсену Авакову.

У мережі з'явилося відео, нібито зняте камерами спостереження біля кафе, де вбили Музичка.

Лідер Правого сектора Дмитро Ярош зажадав негайної відставки Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Музичко.

Аваков у свою чергу заявив, що приймає виклик Правого сектору і його позиція щодо тих, хто порушує громадський порядок, буде досить жорсткою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...