Росія вирішила денонсувати Харківські угоди

П'ятниця, 28 березня 2014, 13:03

Росія вирішила денонсувати двосторонні угоди з Україною щодо базування Чорноморського флоту в Криму та Харківські угоди.

Таке рішення було прийняте на засіданні Радбезу Росії за участі президента Володимира Путіна, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, під час наради, за його словами, обговорювалися поточні питання міжнародного порядку денного.

"Водночас на нараді було ухвалено рішення про початок процесу денонсації низки двосторонніх російсько-українських документів", - повідомив Пєсков.

Він заявив, що Росія денонсує угоди між РФ і Україною про параметри розподілу Чорноморського флоту, підписаної в Києві 28 травня 1997 року;

угоди між РФ і Україною про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, підписаної в Києві 28 травня 1997 року;

угоди між урядом РФ і урядом України про взаєморозрахунки, пов'язані з розподілом Чорноморського флоту і перебуванням ЧФ РФ на території України, підписаної в Києві 28 травня 1997 року;

угоди між Російською Федерацією і Україною з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, підписаної в Харкові 21 квітня 2010 року.

Як відомо, російська влада заявляла про намір денонсувати "Харківські угоди" після того, як анексувала Крим, і мала намір вимагати від України "компенсацію".

Проте українська сторона наполягає, що Росія не має ніякого права на жодне "компенсування".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування