Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США виділяє Молдові додаткові $10 млн. для зміцнення безпеки на кордоні

Неділя, 30 березня 2014, 13:50

Вашингтон надасть Молдові додатково 10 млн. доларів для зміцнення безпеки на кордоні.

Про це повідомила помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд, пише "Інтерфакс".

"Ситуація в регіоні складається непросто. Тому ми вирішили додатково до раніше обіцяних засобів надати Молдові 10 млн. доларів для зміцнення безпеки на кордоні. Це вписується в стратегічний діалог, який Молдова розвиває з США", - сказала Нуланд на прес -конференції в Кишиневі за підсумками одноденного візиту до Молдови.

За її словами, в ході переговорів в молдовській столиці обговорювалися як двосторонні відносини, так і ситуація в регіоні в цілому. Нуланд зазначила, що Молдова підтримала резолюцію ООН по Криму, "висловившись на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України".

"Я не випадково перебуваю сьогодні в Молдові. Ми хочемо підтвердити прихильність територіальній цілісності та суверенітету Молдови, право народу Молдови робити свій вибір на користь прогресу і європейської інтеграції", - сказала Нуланд.

Вона також привітала досягнутий Молдовою прогрес, у тому числі в лібералізації візового режиму, отримання доступів товарів на європейські ринки.

"Усім цим зможуть користуватися громадяни Молдови, в тому числі Придністровського регіону та Гагаузії", - підкреслила помічник держсекретаря США.

Як відомо, 24 березня верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Брідлов заявив, що зосереджених біля українських кордонів військ Росії вистачить для того, щоб дійти до Придністров'я.

Генерал висловив стурбованість, що зосереджені на кордоні з Україною війська можуть становити загрозу для Придністров'я і Молдови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: