Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На Хрещатику сталася стрілянина. Є поранені

Понеділок, 31 березня 2014, 20:34

У Центрі Києва біля ресторану "Мафія" на Хрещатику відбулася стрілянина. Пізніше з'ясувалося, що конфлікт виник нібито між активістом "Правого сектора" та активістом Самооборони Майдану.

Вогонь, за даними міліції, відкрив активіст "Правого сектора".

Три людини отримали поранення. Їх забрали "швидкі", повідомляє газета "Сегодня".

"Ті, що стріляли, увірвалися в ресторан і забарикадувалися в туалеті закладу. До "Мафії" стяглися бійці "Правого сектора" і Самооборони Майдану, вирішувалося питання, чи варто спробувати нейтралізувати нападників до приїзду міліції", - повідомило видання.

Пізніше у заклад увійшли представники Самооборони, які почали переговори з нападниками.

Станом на 21:00 журналістка Михайлина Скорик повідомила, що один з поранених - перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, другий - боєць самооборони.

За словами сотника 11 сотні Анатолія Ведмедя, конфлікт з "Правим сектором" стався "через питання розбору наметів, питання розбору барикад, через що виникають конфлікти". Постріли пролунали з бойового пістолета.

Пізніше Скорик повідомила, що "хлопцям у масках з "ПС", на вигляд підліткам, серед яких імовірно був стрілок, дозволили вийти ланцюгом з "Мафії".

"Вони пішли в готель "Дніпро". Активіст "Правого сектора" на прізвисько Іранець по телефону відмовився видати стрілка", - написала журналістка на своїй Facebook-сторінці.

Фото: Михайлина Скорик 
Фото: Михайлина Скорик  

За даними сотника Майдану Анатолія Ведмедя, відбувся конфлікт учасника "Правого сектора" та активіста Самооборони Майдану. За словами Ведмедя, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий - газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.

За даними столичної міліції, через стрілянину постраждало троє людей - 1958, 1995 та 1990 років народження. Двоє з них - з Києва та Київської області, один - з Криму. Вони отримали поранення гомілки, грудної клітини та попереку.

Серед поранених був перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, який нібито опинився на місці події випадково. Чиновнику надали медичну допомогу та випустили.

Глава МВС Аваков уточнив, що поранення в грудну клітину отримав боєць третьої сотні Олександр Левкуша, якому на час написання новини робили операцію.

"Поранення вкрай тяжке. Три кульових поранення. Пробиті обидві легені. Куля у животі. Велика втрата крові", - зазначив міністр.

Згодом Аваков повідомив, що стрілка затримали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування