Окупанти Криму посилили блокування українських частин і риють окопи

Четвер, 6 березня 2014, 07:13

Російські війська посилили блокування українських військових частин у Криму.

Про це повідомляє кореспондент "Радіо Свобода".

Цієї ночі на деякий час блокування було послаблене – поруч із військовими частинами залишалися тільки представники так званої  "самооборони Криму", але згодом озброєні особи в камуфляжі без розпізнавальних знаків повернулися і стали готуватися до ретельнішої облоги українських військових, зокрема, рити окопи.

Зокрема, у Феодосії та Керчі блокування українських частин триває, повідомив "Українській правді" кореспондент із Криму.

"Не поїхали, усі стоять. БТРи, КамАЗи, "Урали", солдати, козаки", - повідомив він про Феодосію, додавши, що стоїть також намет, хоча раніше "був оманливий маневр, що нібито йдуть".

"У Керчі теж ситуація зберігається. Частина блокується військовослужбовцями. Біля частини стоїть "Урал" російський, також намет із козаками. Інші частини Керчі теж блокуються солдатами і теж "Уралом", - сказав співрозмовник.

"Кількість приблизно та ж сама, практично нічого не змінилося", - додав він. 

У свою чергу, керівник Центру військово-політичних досліджень, учасник "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук у Facebook написав: "Відвід військ, як ми й побоювалися, тривав недовго. У Перевальному російські військові повернулися буквально за годину. Причину цих маневрів з'ясовуємо".

"Але деякі об'єкти так і залишилися без "військового блокування". Серед них, що радує, - штаб ВМСУ в Севастополі. Його зараз блокує тільки "самооборона", - повідомив він.

"Просимо картинку з місця подій - за нашим даними, деякі вояки Аксьонова напнули білі пов'язки на рукави - вилиті поліцаї", - додав Тимчук.

За його словами, "ослаблення блокування штабу ВМСУ дало плоди": "Кілька людей змогли вмовити "туристів Путіна" і після ретельного обшуку пройти у штаб. Передана також невелика кількість продуктів".

"Пішло загострення в південно-східних регіонах України. Там "русо турісто" уже почали потроху займатися пограбуванням, розгойдуючи й без того вкрай нестабільну ситуацію", - написав Тимчук.

"Одночасно російські війська, які стоять біля кордону з Україною в областях РФ, нікуди не пішли – ми не помічаємо жодних переміщень військ, ні на прибуття, ні на вибуття. Строк задекларованого початку відходу військ – 7 березня. Подивимося"- додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування