Росія назвала зустріч Радбезу ООН "сходкою" і "пропагандистським шоу"

Вівторок, 1 квітня 2014, 09:55

Росія не брала участь у понеділок у неформальній зустрічі представників країн-членів Ради Безпеки ООН, бо вважає недоречним розгляд на ній прав людини і свободи преси в Криму.

Про це заявило постійне представництво Росії в організації.

"Ситуація з правами людини і свободою друку" в будь-якому суб'єкті РФ, включаючи Крим, "не вписується в рамки відповідальності Ради Безпеки і не має підстав для подібних дискусій", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в документі повідомляється, що "такі зустрічі підривають репутацію країн-членів Ради Безпеки і завдають шкоди престижу РБ ООН у цілому".

Зустріч відбулася за ініціативою Литви у форматі "Засідання за формулою Appia" (The Arria Formula Meeting), яке не відноситься безпосередньо до заходів Ради Безпеки.

"Відзначаємо зловживання у використанні "формули Аррі". Замислювалася вона для конфіденційного обговорення складних питань, а використовується часом як засіб реклами перед ЗМІ та НУО. Це підриває престиж РБ ООН", - заявила російська місія.

"Категорично відмовляємося асоціювати з Радою Безпеки організоване сьогодні (31 березня) делегацією Литви пропагандистське шоу з запрошенням одіозних фігур. Така сходка свідомо не може дати хоч якоїсь об'єктивної інформації про ситуацію в Криму – одному з суб'єктів Російської Федерації. Зрозуміло, російська делегація буде ігнорувати цей низькопробний захід", - йдеться в заяві.

За твердженням російської місії при ООН, зустріч за ініціативою Литви є "лише ще однією спробою відвернути увагу від серйозної ситуації в Україні".

"Очевидно вона задумана, щоб не дати об'єктивної оцінки та аналізу подій в регіоні, а влаштувати тенденційне пропагандистське шоу", - вважає постійне представництво РФ.

Як відомо, колишній глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, виступаючи на неформальному засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, заявив, що псевдореферендум про статус Криму був "цинічним" і "абсурдним".

На цьому неформальному засіданні Ради безпеки в понеділок, окрім Росії, не були присутні декілька постійних представників Радбезу, в тому числі і Китай.

ТСН, УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування