Російські депутати втекли, тому що їм не подобається роль, яку обрала ПАРЄ

Четвер, 10 квітня 2014, 12:28

Російська делегація не з'явилася на обговорення ПАРЄ питання про перегляд повноважень РФ в Асамблеї, тому що вважає це політичним фарсом.

Про це заявив глава делегації Олексій Пушков, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми вважаємо, що в цьому політичному фарсі брати участь безглуздо. Ми не бачимо жодних причин, по яких ми повинні брати участь у цій інквізиції", - сказав він.

"Якщо вони прагнуть відігравати роль інквізиторів, нехай грають її самі, а в даний момент ми обговорюємо, чи виходити взагалі Росії чи лишатися в Парламентській Асамблеї Ради Європи", - сказав Пушков.

За його словами, остаточне рішення про подальші дії Росії буде ухвалюватися після голосування в ПАРЄ питанню про повноваження РФ.

"У нас тут є друзі, союзники, люди, які нам співчувають і які розуміють глибоко лицемірний і фіктивний характер цього обговорення. Нам не хотілося б їх кидати, тому що вони вважають, що все-таки перебування Росії в ПАРЄ - це важливо", - сказав Пушков.

"Якщо їм вдасться зламати цю порочну логіку позбавлення Росії всіляких повноважень - заборони їй не тільки голосувати, але й брати участь у керівних органах ПАРЄ, спостережливих місіях, якщо їм вдасться перекрити цю агресивну більшість, у такому випадку, очевидно, Росія продовжить працювати в цій Асамблеї", - попередив він.

"Але якщо їм це зробити не вдасться, то ми вийдемо із цієї сесії й залишимо за собою право пізніше розглянути питання про те, чи повинні ми взагалі повертатися й працювати в ПАРЄ або ми будемо розлучатися із цією організацією", - зазначив глава делегації.

Тим часом представник української делегації в ПАРЄ Шевченко висловив обурення у зв'язку з тим, що представники російської делегації не присутні в залі Асамблеї під час обговорення питання про повноваження делегації РФ.

"Ми закликаємо Росію до діалогу. Подивіться, хоча б один з делегації Росії є присутнім тут? Про який діалог може йтися із цією країною? Вони не прагнуть ніякого діалогу", - заявив Шевченко, виступаючи на сесії Асамблеї.

"Російська людина - добра людина, чаєм напоїть, обігріє, але вона же тебе й приріже", - додав він.

При цьому депутат від грузинської делегації висловився за позбавлення Росії права голосу, підкресливши, що Росія не виконала жодної резолюції ПАРЄ в питаннях окупації територій Грузії – Південної Осетії й Абхазії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News