Крим і Севастополь включили до конституції Росії

П'ятниця, 11 квітня 2014, 11:01

У Росії опублікована нова версія конституції РФ, в яку включені республіка Крим та місто федерального значення Севастополь.

Документ вже доступний на офіційному порталі правової інформації РФ.

Відповідно до нової конституції країни, Крим і Севастополь були включені до складу РФ відповідно до закону від 21 березня "Про прийняття у Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя".

Підставами прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим у цьому законі називають результати референдуму, проведеного 16 березня 2014 року в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також Договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та освіту у складі Російської Федерації нових суб'єктів;

Також в законі згадуються пропозиція Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим, включаючи місто з особливим статусом Севастополь.

Як відомо, міжнародне співтовариство не визнає результати референдуму в Криму і анексію півострова Російською Федерацією. Зокрема про це заявили США, Євросоюз, ООН, НАТО і Парламентська Асамблея Ради Європи.

Остання, як повідомлялося, своєю резолюцією 10 квітня позбавила російську делегацію права голосу.

Варто відзначити, що на популярному сервісі Google.maps кордон між Росією і Україною, яка раніше позначалася по Керченській протоці, зникла.

Проте межа між Кримом і Україною позначена пунктиром, позначаючи невизначений статус півострова. Як підкреслює Facebook-спільнота Крим_SOS, точно таким же чином зазначається межа між Грузією і Абхазією.

Скріншот Google.maps 
Скріншот Google.maps 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування