Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Слов'янську почалася Антитерористична операція - Аваков

Неділя, 13 квітня 2014, 08:42

У Слов'янську почалася Антитерористична операція під керівництвом СБУ, повідомив у своєму ФБ в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

  "Почалася АТО в Слов'янську. Керує АТЦ СБУ України. Залучені сили з усіх силових підрозділів країни. З Богом!", пише міністр

 
Журналісти зі Слов'янська пишуть у соцмережах, що спостерігають над містом вертольоти. Станом на 8:50 чутна стрілянина. Тим часом, біля будівель Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ, які знаходяться під контролем сепаратистів, обстановка спокійна.

Вертольоти літають над містом.  З готелю нам було чутно черги з автоматів і  очевидно з гранатометів. Ми підійшли до будівлі захопленої міліції, тут стоять близько сотні місцевих мешканців, попереду жінки, і коли вертольоти пролітають, кричать "Донбас!", - розповів Українській правді кореспондент ГромадськогоТБ Сергій Грішин.

Фото  @GrahamWP_UK

Він додав, що під будівлею міліції їм сказали, що стріляли не там.

На даху житлової будівлі поряд із управлінням міліції стоять повстанці з автоматами і з гранатометами.

"Біля будівлі СБУ теж стрільби не було, не можна зрозуміти, де саме була стрільба. А саме мсто живе своїм життям. Ми тільки що бачили мера міста Нелю Штепу, яка прийшла до церкви на службу. Вона повідомила, що нічого не знає про антитерористичну операцію", - сказав Грішин.

Між тим, за словами Грішина, ще 10 хвилин тому на будівлі адміністрації ще був російський прапор, яким без бою замінили український у суботу. А станом на 9:27 російський прапор з будівлі зняли.

У свою чергу Аваков написав, що сепаратисти відкрили вогонь у бік спецназу. Однак за словами Грішина, так і не відомо, де саме відбулася перестрілка.

 

Станом на 9:45 з боку окраїни міста видно чорний дим. Вертольоти перестали літати. 

всі фото с ЖЖ shrek1 
 
 

Станом на 10:04 українські спецназівці розблокували один з блок-постів у Слов'янську, повідомляють Новости Донбасса.

10:40 знищений блок пост терористів на в'їзді в Слов'янськ з боку Краматорська, блок-пост перед Слов'янськом з боку Харкова зараз ліквідують, повідомляють Новости Донбасса

У суботу пізно вночі пройшло екстрене засідання РНБО. Рішення оприлюднено не було.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування