Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Естонії - за зброю для України й посилення НАТО біля кордонів із РФ

Вівторок, 15 квітня 2014, 09:49

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес висловився за збільшення присутності НАТО біля кордонів із Росією й за застосування в Україні сили для розвитку "демократії".

На зустрічі з сенаторами США Джоном Маккейном і Джоном Хувеном у Талліні він висловив думку, що дії Росії у зв'язку з подіями в Україні ускладнюють її співпрацю з Європейським Союзом і США.   

На думку президента й сенаторів, усе важливішою у цих умовах стає "єдина, видима, послідовна й потужна позиція ЄС і НАТО", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу глави естонської держави.

"Це означає ретельно націлені й дієві санкції, а також діяльність, яка збільшує присутність НАТО біля східних кордонів альянсу", - сказав Ільвес.

"Разом зі словами ми потребуємо дій, тому що тільки лише слів недостатньо. Наші опоненти слів більше не чують", - наголосив естонський президент.

Він висловив вдячність за підтримку основних цінностей НАТО й кількаразові запевнення лідерів США про дію статті 5 НАТО про колективну оборону для всіх союзників, а також за додатковий внесок у місію з охорони повітряного простору країн Балтії.

Президент Естонії висловився також за застосування сили владою України для розвитку демократії в нашій країні.

"У влади України є повне право використовувати сили проти збройних загарбників міських управ і поліцейських відділів, захищаючи в такий спосіб безпеку держави й конституційний лад", - заявив він.

Зі свого боку сенатор Маккейн висловився у прямому ефірі Естонського телебачення за постачання зброї владі України.

"Ми повинні дати Україні зброю, щоб вона могла захистити себе… Заслуговує жалю, що США не дають зброя Україні", - сказав Маккейн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: