Тимошенко піариться на "русі опору російській агресії"

Середа, 16 квітня 2014, 20:16

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що штаб "Національного руху опору російській агресії" оголосив мобілізацію і створення бригад у Харківській та Запорізькій областях.

Уже визначені особи, які будуть відповідати за оперативну роботу, мобілізацію, організацію інформаційного забезпечення, зв'язок та інші напрями, цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

Тимошенко запевнила, що до створення бригад ополчення будуть залучатися тільки військові, у тому числі й працівники спецслужб з резерву. "Це будуть ті, які мають великий досвід роботи з оборони й у правоохоронних структурах, брали участь у бойових діях, і які готові сьогодні до використання зброї", - цитують її "Українські новини".

Екс-начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Олександр Скіпальский повідомив, що Штаб працює в рамках правового поля та згідно законодавства України, а головним організатором та координатором роботи буде Генеральний штаб.

"Ми вбачаємо роль підрозділів та нашого Штабу як координуючого центру, взаємодіючого з цілою низкою державних органів… Дії будуть скоординовані з діючою системою оборони. Важливо, що ми працюємо під егідою Генштабу України, займаючи широкий фронт діяльності по забезпеченню національної оборони", - сказав він.

Правовою основою діяльності штабу стане Закон про оборону 1991 року, зокрема, розділ про територіальну оборону, який містить завдання охорони і захисту кордону, забезпечення умов функціонування державної влади, охорони об'єктів комунікацій та боротьби з диверсійно-розвідувальними силами та іншими формуваннями.

Екс-начальник ГУР Міноборони Олександр Галака сказав, що ці спецпідрозділи мають "захистити територіальну цілісність держави", а мета штабу – допомогти сформувати такі підрозділи та з іншими силовими структурами боротися з навалою, яка сьогодні є в Україні".

А перший заступник начальника Генштабу Ігор Кабаненко сказав, що головна мета Штабу Руху опору – "об'єднати усі зусилля держави та енергію людей, направити їх безпосередньо на виконання завдань захисту нашої держави".

"Ви всі знаєте, що ситуація на сьогодні критична, вона вимагає саме перетворення всього, що ми робимо, у вітчизняну війну. Бо це – вітчизняна війна України проти окупантів, проти агресора", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування