Аксьонов просить ополченців допомогти Януковичу повернутися. ГПУ готова до затримання

Середа, 16 квітня 2014, 20:50

В.о. генпрокурора Олег Махніцький пообіцяв, що у випадку якщо екс-президент Віктор Янукович повернеться в Україну, його затримають.

Про це керівник ГПУ повідомив в ефірі телеканалу "Інтер".

"Якщо Віктор Янукович появиться в Україні, будуть вживатися заходи щодо його затримання, тому що є відповідні процесуальні рішення, а також по ньому оголошено підозру та винесено рішення про затримання, також є рішення суду про взяття його під варту і доставку до суду під вартою",  - сказав Махніцький.

Водночас в ефірі 5 каналу він сказав, що заяви про повернення Януковича - це інформаційна "качка".

Водночас призначений президентом Росії в. о. глави невизнаної Республіки Крим Сергій Аксьонов у своєму твіттері підтвердив, що Янукович на Великдень повернеться в Україну.

За його словами, армія підпорядковується Януковичу, тому він може дати розпорядження "про арешт хунти".

"Попрошу українців з Південного Сходу організувати ополченців для захисту Януковича після його повернення під час Великодня. Лише він може все це припинити", - йдеться у повідомленні в Твітері Аксьонова.

 
 

Як відомо, російське агентство REGNUM повідомляє, що повалений президент України Віктор Янукович 20 квітня повернеться в Донецьк.

Правоохоронні органи України завели на Януковича вже 4 кримінальні справи.

Екс-президента, а також цілий низку представників колишньої влади, зокрема, звинувачують в умисному вбивстві з обтяжуючими обставинами.

Українські правоохоронці вже оголосили його в міжнародний розшук і вимагають від Росії видати втікача Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...