Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН ЗАЯВИВ, ЩО ХОЧЕ ГАРАНТІЙ ДЛЯ "МЕШКАНЦІВ НОВОРОСІЇ" - ХАРКОВА, ДОНЕЦЬКА...

Четвер, 17 квітня 2014, 12:31

Президент Росії Володимир Путін назвав південний схід України Новоросією і хоче гарантій для російських і російськомовних громадян цього регіону.

Про це він сказав під час прямої лінії в четвер.

"Компроміс має бути знайдений не між третіми гравцями, а між різними політичними силами всередині самої України", - спочатку заявив президент РФ.

"З боку ми можемо тільки підтримувати і супроводжувати", - додав він.

Путін дав зрозуміти, що для нього не є принциповою першочерговість проведення виборів президента в Україні чи референдуму про регіоналізацію:

"З приводу того, що спочатку: референдум чи вибори. Або спочатку потрібно стабілізувати ситуацію за допомогою виборів а потім провести референдум. Питання ж навіть не в цьому", - заявив Путін.

"Питання в тому щоб забезпечити законні права росіян і російськомовних громадян південного сходу України", - додав він.

При цьому Путін перейшов на "термінологію царських часів" і назвав цей регіон Новоросією:

"Ось це ось Харків, Луганськ, Донецьк, Херсон, Миколаїв, Одеса не входили до складу України в царські часи. Це все території передані в двадцяті роки радянським урядом, навіщо вони це зробили - Бог їх знає", - заявив Путін.

"Потім за різними причин ці території пішли, а народ - же там залишився . Так, сьогодні вони громадяни України. Але вони повинні бути рівноправними громадянами своєї країни".

"Нам потрібно спонукати їх у тому, щоб в Україні було знайдено вирішення питання - де гарантії?", - заявив Путін.

"І жителі сходу та півдня України вас теж запитають. І нас і сьогоднішніх правителів у Києві. Ну добре, будуть вибори 25-го ви хочете, щоб ми їх визнали? А завтра ви надішлете до нас чергового олігарха. Ось нам знайти відповідь на це питання потрібно", - резюмував Путін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування