Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богословська оголосить голодування, якщо Власенко стане членом ВРЮ

П'ятниця, 18 квітня 2014, 13:58

Нардеп Інна Богословська заявила, що оголосить безстрокове голодування, якщо в п'ятницю в парламенті призначені Турчиновим члени Вищої ради юстиції приймуть присягу.

Про це вона сказала на засіданні парламенту, після того, як голова ВР, в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив, що новопризначені члени ВРЮ будуть приймати присягу.

Богословська звинуватила нову владу в узурпації повноважень, зазначивши, що питання призначення нових членів ВРЮ не було розглянуте профільним комітетом, і звинуватила Турчинова в ігноруванні норм регламенту.

Також вона звинуватила Турчинова в тому, що він спеціально дочекався 13:00 в п'ятницю, коли більшість депутатів відсутні на робочому місці, щоб депутати не могли проголосувати за продовження роботи замість чотиритижневого перерви в роботі парламенту.

Прохання Турчинова покинути президію вона проігнорувала.

Спікер, у свою чергу, заявив, що діє згідно із законом, призначаючи членів ради за своєю квотою, а в комітеті ВР будуть обговорюватися кандидатури у ВРЮ від ВР.

Крім того, депутати все-таки вирішили не влаштовувати тривалу перерву і провести наступне засідання в четвер.

Як відомо, Турчинов 11 березня призначив депутата Ради, екс-захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенко, суддю Вищого господарського суду Сергія Бондара і суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Лідію Мазур членами ВРЮ.

Зазначимо, що, відповідно до статті 131 Конституції України та Закону України "Про Вищу раду юстиції", Вища рада юстиції складається з двадцяти членів.

Верховна Рада України, Президент України, з'їзд суддів України, з'їзд адвокатів України, з'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ призначають до Вищої ради юстиції по три члени, два з яких мають бути суддями, обраними безстроково, всеукраїнська конференція працівників прокуратури - двох членів Вищої ради юстиції, один з яких повинен бути суддею.

Також до складу Вищої ради юстиції входять Голова Верховного Суду України, Міністр юстиції України, Генеральний прокурор України.

Українські новини, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування