Кораблі ВМС України вивели із Севастополя та Донузлава

Субота, 19 квітня 2014, 14:46

У суботу з Севастопольської бухти та бухти Донузлав вийшли 7 кораблів військово-морських сил України.

Про це повідомляє прес-служба виконувача обов'язків президента України Олександра Турчинова.

Зокрема, це стосується середнього десантного корабля "Кіровоград", корвету "Вінниця", плавучої бази "Золотоноша", протипожежного катеру "Євпаторія", буксиру "Ковель", танкеру "Горлівка" і буксирного катеру "Новоозерне".  

Відповідно до доручення в. о. президента України Олександра Турчинова міністру оборони, "в полоні не повинно залишитись жодного військового корабля".

Зараз кораблі направляються до Одеси, де розташована база ВМС України.

Також продовжується виведення іншої військової техніки з Криму, зокрема, військових літаків.

Наразі в Криму залишаються десантний корабель "Костянтин Ольшанський" та морський тральщик "Черкаси". Окрім того в Донузлаві далі перебувають великий протидиверсійний катер "Феодосія", артилерійські катери "Херсон" та "Добропілля". 

За даними видання Міноборони "Флот України", також у  Південній бухті в Севастополі стоїть український підводний човен "Запоріжжя".

Його доля наразі не визначена, пише видання: човен потребує приблизно 5 мільйонів доларів на закупівлю акумуляторної батареї та 1,5 мільйона доларів на ремонт торпедних апаратів. Крім того, "Запоріжжя" має несправну акустичну систему, що є перешкодою для занурювань. Якщо човен залишиться Росії, то може використовуватись як плавуча зарядна станція, адже цього року в захоплений Росією Севастополь мають зайти три російські дизельні підводні човни.

36 членів екіпажу підводного човна "Запоріжжя" виїхали в Одесу, 57 перейшли на службу до Росії.

Як відомо, раніше шість українських кораблів відпустили з Донузлаву до Одеси

В ніч на 6 березня  задля того, щоб кораблі Військово-Морських Сил України не змогли вийти в море, російські військові на виході з озера Донузлав затопили великий протичовновий корабель "Очаків", рятувальне водолазне судно "Шахтар" і два  судна забезпечення. 

Джерело відео - Jeniy Sylkin

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування