У перестрілці у Слов'янську загинули троє - МВС

Неділя, 20 квітня 2014, 15:15

Внаслідок збройної сутички на блок-посту у Слов"янську (Донецька обл.) в ніч на 20 квітня троє людей загинули, ще троє отримали вогнепальні поранення. 

Про це йдеться у повідомленні МВС України. 

"На в'їзді в Слов'янськ  біля с. Билбасівка на блокпосту прибічників "Донецької народної республіки" виникла перестрілка, з обох боків є потерпілі. О 2:20 до блокпосту під'їхали невідомі особи на 4 автомобілях і відкрили вогонь в людей, що там чергували. У відповідь теж пролунали постріли", - зазначили в МВС.

Внаслідок виниклої перестрілки з боку активістів були смертельно травмовані три людини (два місцеві жителі, 1957 і 1972 р.н., особа третього встановлюється) і три людини поранено. Двоє останніх, отримавши в лікувальній установі медичну допомогу, від госпіталізації відмовилися.

Разом з тим невідомі на двох автомобілях - близько 12 осіб - поїхали з місця події у напрямі Харківської області. При цьому вони забрали з собою убитих та поранених, їх кількість невідома. Два їхні автомобілі, що залишилися на місці, були знищені активістами внаслідок підпалу.

За фактом проводиться перевірка за попередньою правовою кваліфікацією за ст. 115 ч. 1 КК України "Умисне вбивство".

Усі фото Анастасії Берези
 
 
 
 

У свою чергу, як повідомив кореспондент УП, на місці події також залишилися два згорілі автомобілі, в яких на блок-пост прибули нападники. Вони повністю спалені. За попередніми даними, згоріли від того, що ті, хто перебував на блок-посту кидали в них пляшки з запальною сумішшю.

На думку місцевих жителів, які були очевидцями подій, нападники були професіоналами та вели прицільний вогонь по людях, які були на блок-посту.

Також за непідтвердженою інформацією, на блок -посту знаходилося кілька людей і вони були без зброї.

На місці події - багато гільз, за словами очевидців - від зброї нападників. Також виявлені залишки світло-шумових гранат, схожі на ті, які виявляли на Майдані в Києві після сутичок протестувальників з силовиками.

Разом з тим журналісти не виявили на місці перестрілки калюж або слідів крові, а згорілі машини сильно обстріляні. При цьому місцеві жителі стверджують, що у ополченців на блок-посту не було ніякої "потужної зброї", тільки підручні засоби або кийки.

Пізніше у мережі з"явилися фото знайдених на місці події куль, зброї та мапи.

"Мисливські патрони для автоматів, з яких начебто стріляв Правий сектор", які знайшли на місці стрілянини. Фото @VoiceOfDonetsk
Знайдені карта та гроші, які теж начебто належали нападникам: настільки чисті, наче щойно віддруковані. Фото @VoiceOfDonetsk
Фото @gullivercragg
Гільзи, знайдені на місці перестрілки. Фото @ChristopherJM
Фото @HromadskeTV
Біля машини знайшли згорілий блокнот. Фото @dondyuk
Сліди від взуття на місці перестрілки.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування