Донецька міліція не знайшла свідків викрадення Ірми Крат і журналістів

Вівторок, 22 квітня 2014, 11:43

Донецька обласна міліція не має інформації про викрадення Ірми Крат, українського журналіста Сергія Лефтера, італійських журналістів Поля Гого і Коссімо Аттанасіо та їхнього білоруського колеги Дмитра Галка.

"На теперішній час правоохоронці не виявили свідків, які підтверджують факти викрадення, також немає і відомостей про перебування даних журналістів у Слов'янську", - сказано в повідомленні відомства.

"Заяв про вчинення цих кримінальних правопорушень до міліції не надходило", - інформує МВС у Донецькій області.

Раніше з’явилася інформація про те, що у Слов'янську прихильники так званої "Донецької народної республіки" викрали п'ятьох журналістів: "українських репортерів Ірму Крат та Сергія Лефтер, італійських – Поля Гого і Коссімо Аттанасіо, а також їх білоруського колегу Дмитра Галко".

"Різні джерела повідомляють, що у викрадених відібрали гроші, документи, фототехніку і силою утримують їх у полоні", - додає обласне МВС.

Інформація про факти викрадення внесена в журнал єдиного обліку звернень та заяв громадян ГУ МВС України в Донецькій області. Проводиться перевірка.

Зазначимо, що Ірма Крат не є ані журналісткою, ані представницею "жіночої сотні Майдану", хоча канал "112" робив із нею включення, а російські ЗМІ називають її керівником "жіночої сотні" та членом "Правого сектора".

При цьому Крат, нібито захоплена сепаратистами, вийшла на брифінг із представниками "народн6ого ополчення Донбасу" у Слов’янську і зробила заяви, які на руку російській пропаганді.

"Якби ті, хто виходив на мітинги в Києві, знали, до чого призведе протистояння, вони не прийшли б на барикади", - сказала Крат. "Юлія (Тимошенко) вийшла, але нічого не змінилося. Голосувати на майбутніх виборах немає за кого", - заявила вона.  

Крат також сказала, що не бачила російських військових у Донецькій області.

А Сергій Лефтер 5 грудня 2013 року звільнився з "Першого національного каналу" через перекручене висвітлення розгону "Євромайдану".

У квітні він був у Слов'янську й зник. Фонд "Відкритий діалог", із яким він співпрацював, повідомив, що востаннє Лефтер контактував із бюро фонду в Києві 15 квітня ввечері, після того його телефон не відповідав, повідомляє "Польське радіо".

Про викрадення слов'янськими сепаратистами двох італійські журналістів, Поля Гого й Коссімо Аттанасіо, і білоруського журналіста газети "Новы час" Дмитра Галка стало відомо 21 квітня. Того ж дня їх відпустили. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...