Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ попросила потерпілих на Банковій дати свідчення у справі проти міліції

Вівторок, 22 квітня 2014, 18:23

Генпрокуратура попросила потерпілих під час сутичок на вулиці Банковій, в Києві, прийти до прокуратури столиці для надання свідчень у справі.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

У відомстві повідомили, що прокуратурі Києва доручено активізувати розслідування кримінального провадження за фактами протиправних дій, вчинених працівниками міліції стосовно мирних демонстрантів та журналістів під час масової акції протесту на вулиці Банковій 1 грудня 2013 року.

Вказане кримінальне провадження розслідується за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК.

"На сьогодні у рамках розслідування 55 громадянам, у тому числі 24 журналістам, надано офіційний статус потерпілих. І цей процес триває", - сказано в заяві.

"Тож вкотре закликаємо усіх громадян, хто постраждав від неправомірних дій міліціонерів 1 грудня на вулиці Банковій, прийти до столичної прокуратури для надання показів та визнання потерпілими від кримінального злочину", - наголосили у ГПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування