Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ: в Слов'янську затримали військових інспекторів

П'ятниця, 25 квітня 2014, 22:14

Люди, які знаходилися в захопленому в п'ятницю автобусі в Донецькій області, не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах.

Про це йдеться в повідомленні організації в "Твіттері".

"Усі члени спеціальної спостережної місії ОБСЄ та місії спостерігачів на виборах знаходяться в безпеці, ніхто не зник", - йдеться в повідомленні.

ОБСЄ відзначає, що була затримана військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року".

До неї входять вісім осіб: четверо громадян Німеччини і по одному представнику з Чехії, Данії, Польщі та Швеції.

"Вони не спостерігачі ОБСЄ, а спрямовані країнами ОБСЄ в рамках Віденського документу", - пояснили в організації.

 

Зі свого боку, представник держдепартаменту США Дженніфер Псакі сказала, що у Вашингтоні "стурбовані повідомленнями про викрадення озброєними людьми групи інспекторів, що працюють відповідно до віденського документу".

У МЗС України висловили стурбованість захопленням інспекторів у Донецькій області.

Українські дипломати вважають, що "перешкоджання роботі інспекторів, а тим більше захоплення їх у заручники може свідчити лише про те, що цілі озброєних осіб, які діють в регіоні, не мають нічого спільного з проголошеною метою так званих "мирних протестів" на Сході України".

Раніше повідомлялося, що терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну.

Згідно з інформацією, в п’ятницю близько 12 години на в’їзді до Слов’янська зі сторони Краматорська невідомі особи зупинили автобус із 13-ма пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України та водій транспортного засобу.

Терористи відвели автобус із пасажирами на територію Управління СБУ в Слов’янську. Наразі захоплені громадяни перебувають там.

Українська правда, Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування