Позиція Ахметова однозначна: Донбас у складі України - Ходорковський

Неділя, 27 квітня 2014, 17:02

Позиція Ріната Ахметова щодо подальшої долі території Донбасу, де пророссійські сепаратисти на мітингах організовують "народні республіки", вибирають "губернаторів" і вимагають федералізації з РФ однозначна: Донбас - у складі України.

Про це заявив "в'язень совісті", екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський в ході зустрічі в Донецьку з громадськими активістами і прессою.

Говорячи про зустріч з олігархом Рінатом Ахметовим і губернатором Донецької області Сергієм Тарутою 27 квітня, Ходорковський заявив: "Я не буду переповідати зміст бесіди на зустрічі".

"Скажу одне - позиція обох цих людей однозначна - Донбас у складі України", - заявив Ходорковський.

"Чи розуміють вони ситуацію, що склалася? Так, добре розуміють. Чи розуміють, що можна зробити? Так, розуміють що зробити можна, а чого зробити не можна. Але без позиції громадянського суспільства свобода для їх маневру гранично обмежена, а може бути її навіть взагалі немає", - зазначив він.

"Давайте говорити прямо - спецназ з Києва для Донецька - не вихід. І усі це прекрасно розуміють, а якщо ні – мають замислитися", - додав він.

Як відомо, раніше журналіст УП Сергій Лещенко повідомив з посиланням на джерела, що "в березні-квітні Ахметов літав до Москви на зустріч з Путіним".

"Я так розумію, результат - сьогодні на вулицях Донецька", - зазначив Лещенко.

У свою чергу в СКМ заявили, що Ахметов не зустрічався з президентом Росії

Разом з тим у ЗМІ повідомлялося, що сепаратистські акції у Донецьку та Луганську відбуваються не за прямої підтримки Росії, а за прямого сприяння олігарха Ріната Ахметова та лідера фракції ПР Олександра Єфремова.

У лютому Ахметов виступив проти федералізації і сепаратизму. На початку квітня закликав сепаратистів вести переговори з владою і виступити посередником  у цьому процесі

Джерело відео - Громадське Телебачення Донеччини

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування