РНБО дала Яценюку доручення по референдуму

Вівторок, 29 квітня 2014, 10:17

РНБО доручила Кабміну розробити законопроект стосовно проведення всеукраїнського референдуму.

Про це повідомив голова тимчасової спеціальної комісії з підготовки змін до Конституції (фракція "Батьківщина") Руслан Князевич в ефірі телеканала "Рада".

"Наскільки я розумію, то згідно з рішенням РНБО доручено Кабінету Міністрів напрацювати відповідні зміни. Як тільки вони розроблять, внесуть до парламенту, і я думаю, що парламент їх має проаналізувати й надати свою оцінку. Думаю, що їх буде підтримано. Проте давайте дочекаємося відповідного законопроекту", - сказав він.

За його словами, питання проведення всеукраїнського референдуму на порядку денному парламенті на вівторок не стоїть, але не виключив, що це питання може обговорюватися за такого бажання депутатів.

"Цього питання на порядку денному немає. Проте можливо, якщо буде воля сесійної зали, ми обговорюватимемо шляхи реалізації цієї мети, оскільки немає самого зареєстрованого законопроекту і, відповідно, не набуло чинності рішення РНБО, яким рекомендується такий законопроект розробити", - пояснив Князевич.

У понеділок з'явилася інформація, що РНБО на своєму засіданні схвалила рішення щодо проведення всеукраїнського референдуму стосовно державного устрою України.

За інформацією президента аналітичного центру "Відкрита політика" Ігоря Жданова, референдум пропонується провести 15 червня, проте це рішення має затвердити парламент. За інформацією деяких ЗМІ, РНБО схвалила проведення референдуму одночасно з президентськими виборами України 25 травня.

Пізніше міністр юстиції Павло Петренко фактично підтвердив, що це питання на РНБО обговорювалося, і додав, що питання проведення всеукраїнського референдуму буде розглянуто в парламенті 29 квітня.

Раніше Турчинов заявив, що не виключає можливості проведення всеукраїнського референдуму з питання державного устрою країни одночасно з проведенням президентських виборів, запланованих на 25 травня. Прибічники федералізації в Донецькій області заявили, що не вірять твердженням Турчинова про можливе проведення загальноукраїнського референдуму про державний устрій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...