Турчинов оголосив про формування підрозділів оборони

Середа, 30 квітня 2014, 12:45

В Україні буде сформовано підрозділи територіальної оборони у кожній області.

Про це він заявив на нараді з керівниками областей і силовиками у середу.

Він нагадав, що існує загроза розв’язання російською федерацією континентальної війни проти України.

"Наші збройні сили приведені в повну бойову готовність, але для того, щоб ми з вами мали можливість не лише закликати до протидії, а й реально протидіяти, в цей процес повинні включитися всі регіони України", - сказав він.

"Ми віддали наказ щодо формування в кожному регіоні батальйону територіальної оборони. Кожен глава адміністрації повинен детально знати плани територіальної оборони в своєму регіоні. Ми також повинні мати можливість мобільно перекидати ці підрозділи для підтримки інших регіонів у випадку виникнення небезпеки", - сказав він.

За словами Турчинова, влада спиратиметься насамперед "не стільки на тих, кого вчили воювати за високу зарплатню, а на справжніх патріотів, які сьогодні зі зброєю в руках готові захищати Україну".

За словами Турчинова, підрозділи територіальної оборони мають діяти в координації з Генштабом та Міноборони.

Водночас служба безпеки України відкриває гарячу лінію для бажаючих захищати територіальну цілісність України, що мають військову підготовку.

"З метою подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України, протидії збройним злочинним угрупованням сепаратистського спрямування, забезпечення законності ухвалено рішення про запровадження "гарячих ліній" для звернень громадян, які мають досвід служби у правоохоронних органах або Збройних силах України та бажають вступити в спецзагони із охорони громадського порядку", -

Телефон гарячої лінії у Службі безпеки України - (044) 235-55-18.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування