Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Криму вивели більше 2 тисяч українських військових

Понеділок, 7 квітня 2014, 15:58

Більше 2 тисяч українських військових вже виведені їх Криму на материк.

Про це повідомив заступник начальника Головного командного центру Збройних Сил України Олександр Розмазнін в понеділок на брифінгу в Києві, повідомляє .

"На сьогоднішній день вийшли понад 2 тис. 200 на територію України. Там знаходиться, за нашими підрахунками, ще стільки ж. Згідно з інформацією, яку я особисто отримую, це може бути більше", - зазначив він.

За словами Розмазніна, кількість наведених з Криму військових з урахуванням членом їх сімей становить 2,2 тисячі.

Він додав, що від сьогодні поновилися переговори між Україною і РФ щодо виведення особового складу та майна, "група генералів і офіцерів працює (з приводу цього питання - ред.) у Севастополі".

Крім того, він повідомив, що "на даний момент вивезено понад 200 одиниць техніки: 41 танк, 180 автомобілів, інженерна техніка".

"Розпочався процес із виведення парку повітряних сил, зокрема зі складу 204-ї повітряної бригади. Літаки готують до транспортування ешелонами - росіяни не дозволяють, щоб вони вилітали", - додав він.

Також готуються виводити засоби ППО і частину кораблів ВМС - "але не найкращу частину, яка потребує ремонту".

"Ми не такі багаті, щоб відмовлятися від цього, все, що нам дадуть можливість вивести, ми виведемо", - підкреслив представник Міноборони.

Також Розмазнін зазначив, що українці зібрали для потреб армії понад 84 млн грн. За його словами, частину цих коштів планують витратити на засоби особистого захисту для військовослужбовців, зокрема - бронежилети.

Крім того, заступник начальника Головного командного центру ЗСУ відрапортував про те, що Збройні Сили України мобілізовано понад 97% резервістів від плану. В інших військових формуваннях мобілізовано 90%.

Відзначимо, що, як повідомлялося раніше, оперативно використовувати зібрані кошти для потреб військових виявилося складно, військові були змушені спиратися на власні сили, а також допомогу активістів та спонсорів.

УНІАНІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: