Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мешканців Донбаса тягнуть на ''референдум'', обіцяючи ''миротворчі війська" Путіна

Субота, 10 травня 2014, 15:34

У Луганській і Донецькій областях проросійські екстремісти проводять посилену агітацію серед населення з метою примусити громадян взяти участь у ''референдумі''.

Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний Опір'' Дмитро Тимчук.

''Головним аргументом для переконання у сепаратистів слугують домисли, що при проведенні "референдуму" Росія зможе ввести на територію України "миротворчі війська", що дозволить стабілізувати ситуацію в регіоні'', - зазначає він.

Разом з тим експерти зазначають, що ''впродовж останнього тижня російське "експертне співтовариство" (фінансовані "Газпромом" московський Фонд стратегічної культури, Академія геополітичних проблем, Центр стратегічної кон'юнктури і т.і.) посилено просуває тези про необхідність проведення Росією "миротворчої операції" на території України''.

''... Будь-яка спроба Росії ввести війська в Україну під якими б то не було приводами, самостійно або в "союзництві" зі своїми сателітами (ШОС або ОДКБ), означатиме пряму військову агресію проти суверенної України. А точніше - другий етап агресії, після Криму'', - наголошується в повідомленні.

Крім того, журналіст стверджує, що "в містах Донбасу власники деяких великих підприємств чинять потужний тиск на своїх підлеглих з метою примусити їх взяти участь в т.зв. "референдумі".

Зокрема, таку інформацію він отримав з найбільшого підприємства Краматорська. "Робітників лякають тим, що в разі непокори вони будуть звільнені. Власник підприємства - член Партії регіонів", - підкреслює Тимчук.

Він зазначає, що власник підприємства давно намагається його продати. "Однак це непросто, беручи до уваги вкрай зношені виробничі потужності. Є інформація, що російські бізнесмени згодні купити кілька цехів цього заводу", - стверджує він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування