До "чорного списку" росіян включили "праву руку" патріарха Кирила

Субота, 10 травня 2014, 19:58

Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Іларіон не зміг перетнути кордон України, щоб взяти участь у святкуванні 75-річчя Дніпропетровського митрополита Іринея.

Як повідомляє  ИТАР-ТАСС з посиланням на заяву ВЗЦЗ, українська влада "затримала російського священнослужителя в аеропорту Дніпропетровська і вручила йому письмове повідомлення про заборону на в'їзд на Україну без зазначення причин''.

"Митрополит Іларіон прибув в аеропорт Дніпропетровська 9 травня на урочистості, присвячені ювілею поважного ієрарха Руської православної церкви. При проходженні прикордонного контролю він був затриманий. Після тривалого очікування голові ВЗЦЗ було вручено офіційне письмове повідомлення, що йому заборонено в'їзд на територію України без зазначення причин такого заборони", - зазначили у ВЗЦЗ.

Оскільки митрополит не зміг перетнути кордон України, він передав Іринею привітання патріарха Московського і всієї Русі Кирила в аеропорту і тут же вручив ювіляру церковну нагороду - орден святого благовірного князя Данила Московського.

Вночі 10 травня голова ВЗЦЗ відбув до РФ.

Раніше 10 травня стало відомо, що низка російських чиновників, в т.ч. Дмитро Рогозін і Володимир Мединський, не змогли скористатися повітряним простором України, вилітаючи з Молдови до РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування