Фірташ заявив, що він за єдину Україну, але з федералізацією

Неділя, 11 травня 2014, 23:31

Дмитро Фірташ виступає за федералізацію країни при збереженні єдності держави.

Про це власник холдингу Group DF і голова Федерації роботодавців заявив в інтерв'ю "Подробицям тижня".

"Я вважаю, що ми маємо побудувати федералізацію ... це дає можливість спертися на всі питання, які необхідні сьогодні: дати більше повноважень областям, дати їм більше можливостей ... Але я повністю за цілісність країни", - заявив Фірташ, пишуть "Українські новини''.

Також Фірташ зазначив, що виступає за великі повноваження регіонів і виборність губернаторів.

При цьому, на його думку, перейти до федеративного устрою України можна швидко.

"Я практична людина  і вважаю, що це питання, яке назріло, і треба зробити сьогодні і негайно. Питання: чи готові до цього українці? Я вважаю, готові. Думаю, що політики поки не готові", - зазначив він.

У зв'язку з цим, за словами Фірташа, політиків слід ''підштовхнути до прийняття такого рішення''.

"Я бізнесмен, а не політик. І коли бачу, що займаюся бізнесом і я свою функцію виконую, наповнюю бюджет, даю людям роботу, а політики - не виконують свої зобов'язання, і через них я стану банкрутом і країна стане банкрутом, ... то їх треба підштовхувати і сказати: ''хлопці, ми цим незадоволені, нас це не влаштовує, давайте почнемо говорити, приймати рішення", - пояснив Фірташ.

Як відомо, 11 травня на Донбасі пройшов "референдум", організований самопроголошеними губернаторами Луганської та Донецької народних республік, де у "бюлетнях", віддрукованих на принтері, стояло одне питання - "чи підтримуєте ви акт про державну незалежність ''Донецької (Луганської) народної республіки''. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News