Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі сепаратисти виявилися спритними підрахуями

Неділя, 11 травня 2014, 23:48

Один з лідерів донецьких сепаратистів, який відповідає за підрахунок голосів, Роман Лягін заявив, що явка на референдумі становила 74,87%.

Про це він заявив на брифінгу у неділю, повідомляє журналіст Федір Іваніца у своєму твіттері.

 фото Федір Іваніца

За словами Лягіна, у Донецькій області 89,07% проголосували за визнання самопроголошеної ДНР, проти 10,19%, ще 0,74% "бюлетенів" зіпсовані.

Лягін пояснив, що так швидко вдалося підрахувати бюлетені через напружену ситуацію, в тому числі у Красноармійську. Результат остаточний.

Між тим, у Донецькій області проживає 3,35 мільйона виборців. Область поділена на 21 виборчий округ де мають працювати 2425 виборчих дільниць. Зокрема у Донецьку зареєстровано 706 тисяч виборців, для яких має працювати 371 дільниця.

 

Крім того, Лягін заявив, що вибори президента України в Донецькій області не відбудуться, новий референдум у Донецьку не готується, відокремлюватись вони те не збираються.

Як відомо, під час голосування людям дозволялося голосувати за кількох осіб, були зафіксовані вкидання кількох "бюлетенів" однією особою.

Не на всіх "дільницях" були списки, тому всім бажаючим давали можливість голосувати, незалежно від громадянства.

Крім того, німецький журналіст повідомив, що йому вдалося проголосувати шість разів. Також відомо, що голосування відбувались на вулицях. 

Як відомо, раніше СБУ оприлюднило розмову, що свідчила про участь Росії в координації проведення у східних областях України так званого "референдуму" зі створення "Донецької народної республіки" з заздалегідь відомими результатами.

Так, керівника руху "Русское единство" Баркашов з Росії радив лідеру незареєстрованої організації "Православний Донбас" Бойцову з Донецька сфальсифікувати результати опитування  і написати, "що 89% за Донецьку народну республіку".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування