Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Під Краматорськом силовики потрапили в засідку. Є загиблі

Вівторок, 13 травня 2014, 21:52

Під Краматорськом відбулося бойове зіткнення між українськими силовиками й проросійськими терористами, загинули 6 військовослужбовців.

Про це повідомляє Міноборони.

Близько 13.00 на околиці села Октябрське, Слов’янського району, що за 20 км від Краматорська, під час руху колона однієї з військових частин ЗС України була цинічно та підступно обстріляна із засідки.

Терористи атакували українських десантників із гранатометів, вели щільний прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

"Понад 30 нападників прибули заздалегідь та були розміщені вздовж річки по кущах. Перший постріл терористів із гранатомета влучив у двигун другого з БТРів, який підійшов до мосту. Пролунав вибух. Інший БТР намагався проштовхнути пошкоджену бойову машину, яка загорілася, далі від села. Військовослужбовці прийняли бій", - повідомили в Міноборони.

"Після першого залпу терористів з важкої зброї загинуло двоє військовослужбовців, ще 3 було поранено. Загалом внаслідок тривалої сутички загинуло 6 військовослужбовців Збройних Сил України. 8 отримали поранення різного ступеня важкості. Один важкопоранений", - додали в Міноборони.

Станом на 19:21 стало відомо, що кількість загиблих зросла до 7.

Раніше про це повідомим координатор групи Інформаційний супротив Дмитро Тимчук.

"Підрозділ 95-ої аеромобільної бригади Збройних Сил України, що бере участь в АТО, потрапило в засідку, улаштовану бойовиками", - повідомив він.

"За попередніми даними, терористи із гранатометів знищили вантажівку, що перевозила боєприпаси, після чого зав'язався бій. Одночасно із Краматорська на автобусі на підмогу прибуло 30-40 бойовиків. На вертольотах прибуло й підкріплення десантникам", - повідомив Тимчук.

"У результаті зіткнення серед силовиків є загиблі й поранені. Про втрати серед терористів інформації немає", - додав Тимчук.

Водночас о 21:00 прес-служба Міноборони повідомила, що внаслідок нападу терористів на колону однієї з військових частин на околиці села Октябрське, під Краматорськом, загинуло 6 десантників, 9 отримали поранення та контузії.

Бій тривав протягом години.

''Після зачистки території з’ясовано, що терористи атакували військовослужбовців з підствольних гранатометів, стрілецької зброї. На місці виявлено заздалегідь обладнані позиції, контейнери від гранатометів ''Муха'', гільзи від снайперських гвинтівок'', - сказано в повідомленні.

Переміщувались бойовики на кількох мікроавтобусах та легкових авто.

''Після огляду місця бою з’ясовано, що декілька терористів також отримали поранення. Про це свідчать велика кількість крові та рештки бронежилетів'', - зазначили у прес-службі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування