Москаль: в МВС підтвердили, що зброя "Беркуту" зникла безслідно

Четвер, 15 травня 2014, 12:27

МВС підтвердило, що з розташування спецпідрозділу "Беркут" зникла зброя, з якої, ймовірно, вбивали учасників протестних акцій, заявляє народний депутат, голова ТСК Геннадій Москаль.

Про це повідомляє прес-служба депутата.

"Нарешті, після довгого листування між Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради та МВС підтвердилося, що в полку спецпідрозділу "Беркут" ГУ МВС України у Києві зникла купа зброї", повідомляє Москаль.

"А саме: 24 автомати Калашникова, калібру 7,62 (з патронів саме цього калібру розстрілювали протестувальників на Майдані Незалежності та вул.Інститутській);

один пістолет "ФОРТ-12", три снайперські гвинтівки СВД, три гладкоствольні рушниці "ФОРТ-500" (20 лютого саме з "ФОРТ-500" було вбито 15 протестувальників, із тіл яких вилучили картеч), - додає голова ТСК.

МВС повідомляє, що встановити осіб, які викрали цю зброю, немає можливості, зазначає Москаль.

"Ось і відповідь, чому балістична експертиза не може ідентифікувати жодної зі зброї, яка залишилася на озброєнні київського "Беркуту"", - додає він.

За словами Москаля, МВС також не знає, де знаходиться колишній командир столичного "Беркуту" Кусюк.

"Київський главк міліції тільки 24 квітня цього року порушив клопотання перед міністерством про звільнення його з органів внутрішніх справ. Тобто, де-факто Кусюк і сьогодні є діючим полковником міліції, хоча, за даними ТСК, вже давно працює в російській поліції", - зазначає Москаль.

Наприкінці лютого голова МВС Арсен Аваков заявляв, що 35 бійців київського "Беркуту" втекли з бази, захопивши з собою зброю.

Як відомо, в СБУ заявили, що ті співробітники "Беркуту", які ще не затримані, і ті співробітники "Альфи", які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників, переховуються у Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News