Оробець повернули на вибори

Четвер, 15 травня 2014, 17:35

Лесю Оробець поновили як кандидата в мери Києва.

Про це у своєму Facebook написала сама Оробець.

"Ми перемогли. ЦВК одноголосно поновила мене як кандидата і в мери, і в депутати Київради на чолі списку партії "Нове життя"", - повідомила Оробець.

Пізніше у ЦВК повідомили, що крім Оробець поновлено і кандидата мери Івана Салія.

"Проаналізувавши наявні документи, Комісія встановила, що, відповідно до положень закону про місцеві вибори, особа, висунута кандидатом у депутати міської ради в багатомандатному виборчому окрузі, може одночасно бути висунута кандидатом на посаду міського голови шляхом самовисування, що свідчить про відсутність підстав для скасування реєстрації кандидатів на посаду Київського міського голови та кандидатів у депутати Київської міської ради на позачергових місцевих виборах Салія І.М. та Оробець Л.Ю", - сказано в повідомленні.

Відтак, згідно з повідомленням, ЦВК скасувала постанови Київської міської виборчої комісії про зняття Оробець і Салі з виборів.

"Разом з тим, у зв’язку з прийняттям Київською міською виборчою комісією незаконних рішень, а також встановленням фактів грубого порушення нею Конституції України та закону про місцеві вибори, ЦВК під час розгляду цього питання обговорила можливість дострокового припинення повноважень усього її складу", - зазначили в повідомленні.

"Але, враховуючи швидкоплинність виборчого процесу, а також важливість неухильного дотримання виборчих прав громадян, на що могло б вплинути таке рішення, Комісія попередила Київську міську виборчу комісію щодо необхідності неухильного дотримання вимог" закону про місцеві вибори.

Як відомо, пізно ввечері вівторка стало відомо , що Київська міська виборча комісія зняла Оробець з виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News