Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сімферополі зник журналіст Осман Пашаєв. Підозрюють арешт

Неділя, 18 травня 2014, 18:16

У Сімферополі після траурного мітингу кримськотатарського народу до 70-річчя депортації зник і не виходить на зв'язок журналіст Осман Пашаєв.

Про це на його сторінці у Facebook повідомила Зеніфе Сейдаметова.

У Сімферополі 18 травня Пашаєв вів пряму трансляцію з траурних заходів кримських татар. 

Пізніше стало відомо, до на дзвінок турецькому телеоператору Дженгізу відповів ''якийсь чоловік, сказав, щоб зателефонували пізніше і кинув слухавку. Тепер його телефон відключений''.

Також стало відомо, що останній раз з Пашаєвим розмовляла його мати близько 14:00 .

"Його мама повідомила, що востаннє говорила з ним по телефону близько 14:00). По тому, що Осман комусь пояснював, вона зрозуміла, що він хоче пройти на вул. Самокиша в центрі Сімферополя. Також було чутно, що Осман просив Дженгіза увімкнути камеру. Після цього зв'язатися з Османом і Дженгизом поки не вдавалося'', - пише Зеніфе.

Пізніше стало відомо, що з Пашаєвим вдалося поспілкуватися його колегам. Він повідомив, що перебуває у слідчому комітеті з речами, не один - з ним ще 5 осіб. Більше жодної інформації про журналіста немає.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Кримську польову місію з прав людини, Пашаєв був затриманий поліцією і доставлений в Центральний районний відділ в Сімферополі.

"За оперативними даними Кримської польової місії з прав людини відомий кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв затриманий поліцією і доставлений в Центральний райвідділ в Сімферополі", - йдеться у повідомленні. 

Пашаєва кілька годин допитують і не реагують на прохання надати адвоката.

"Адвокат вже прибув, але поки до нього з представників поліції ніхто не спускається", - зазначено у повідомленні. 

 Осман Пашаєв

Осман Пашаєв є засновником та шеф-редактором інтернет-проекта ''Открытый Крымский канал'', спіпрацював з СТБ, АТR та іншими ЗМІ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...