У Донецьку і Горлівці майже повністю вимкнули радіо і телебачення - ЗМІ

Понеділок, 19 травня 2014, 12:01

З ефіру Донецька з невідомих причин зникли майже всі радіостанції і телеканали.

Про це повідомляють регіональні ЗМІ.

Так, журналісти ОстроВа стверджують, що в понеділок вранці їм за допомогою радіоприймача вдалося зловити тільки хвилю донецького "Мега-радіо". Про це ж пишуть місцеві жителі в соцмережах.

Більш того, портал 62.ua повідомив, що 19 травня в Донецьку припинили своє мовлення більшість телеканалів. За його даними, ті донеччани, які користуються антенами, в понеділок не можуть подивитися жоден канал як українського, так і російського телебачення. Також повідомляється, що зник сигнал місцевих радіостанцій.

ОстроВ нагадує, що Донецьку обласну телерадіокомпанію і ретрансляційну вежу в Донецьку контролюють сепаратисти, і замість місцевого "27 телеканалу" в ефірі з'явився російський канал, трансляція якого переривалася програмами так званої Донецької народної республіки.

Крім того, телебачення й радіо було виключено й у Горлівці, повідомляє Gorlovka.ua.

Так, у понеділок зранку перестали працювати радіоточки, на яких мовило українське радіо: шипіння на більшості Fm-Радіостанцій і телеканалів.

Радіоприймачі вдається налаштувати лише на частоту 100,5 FM, на якій мовить "Мега-Радіо", а також на 90,5 FM - на московську радіостанцію "Вести" (одразу проходить трансляція радіо так званої Донецької народної республіки).

Не працюють радіоточки, на яких мовило українське радіо.

Замість нього зараз мовлять російські радіостанції. Також у деяких кабельних мережах відключені українські канали.

Так, одними з перших технічні перебої спостерігали користувачі телекомунікаційної компанії "Інмарт". Тут українські канали не працюють із 17 травня. Користувачам відповідають, що перебої відбуваються з технічних причин.

Водночас на сайті Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення повідомляється, що на період з 2-00 до 14-00 19 травня були заплановані планові профілактичні роботи.

"В цей період буде вимикатись теле-радіо мовлення на всій території країни. Тому телевізійні та радіо програми деякий час не працюватимуть", - зазначено у повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування