Менше 5% українців хочуть повернення Януковича в крісло президента

Понеділок, 19 травня 2014, 17:33

Лише 4,9% громадян України хотіли б, щоб Віктор Янукович повернув собі пост президента.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Проти цього виступають 90,3% опитаних (переважна більшість жителів усіх регіонів – від 97% на Заході до 82% на Сході країни).

50,7% вважають чинним главою держави Олександра Турчинова, 5,6% – Януковича, 1,8% – обох одночасно, 37,2% – жодного з них.

Водночас, згідно з дослідженням, дії нової влади не користуються беззаперечною підтримкою населення.

11,8% опитаних висловили повну підтримку діяльності в.о. президента Турчинова, 42,3% підтримують окремі його дії, 41,3% не підтримують його дії.

Діяльність прем’єр-міністра Яценюка повністю підтримують 17,3% респондентів, підтримують окремі його дії 39,0%, не підтримують – 38,6%.

Діяльність уряду України повністю підтримують 6,4% респондентів, підтримують окремі дії 45,5%, не підтримують – 43,1%.

Діяльність Верховної Ради України повністю підтримують 4,2% респондентів, підтримують окремі дії 44,5%, не підтримують – 46,9%.

Порівняно з опитуванням, що було проведене наприкінці березня-на початку квітня цього року, знизилася частка тих, хто повністю підтримує діяльність Турчинова і Яценюка, за рахунок зростання частки тих, хто підтримує окремі дії цих політиків.

Разом з тим, за цей період зросла частка тих, хто не підтримує діяльність Верховної Ради, Уряду, силових структур.

Рівень підтримки вищих державних органів влади та їх керівників у Західному і Центральному регіонах є вищим, ніж на Півдні і Сході країни.

50,9% респондентів вважають, що в результаті зміни влади ситуація в країні погіршилася, 22,6% – що вона не змінилася, лише 13,8% – що вона покращилася.

Особливо часто вказують на погіршення ситуації жителі Південного (64,7%) і Східного (73,9%) регіонів.

У той же час лише 8,4% опитаних відповіли, що дії нової влади виправдали їх сподівання, ще 4,2% вважають, що дії нової влади виявилися кращими, ніж вони очікували.

Натомість очікування 12,8% респондентів нова влада не виправдала, ще 17,9% відповіли "я від нової влади нічого доброго не очікував(ла), так і сталося", а 15,4% – "я від нової влади нічого доброго не очікував(ла), але вона виявилася ще гіршою, ніж я думав(ла)".

Близько третини респондентів (34,7%) вважають, що ще зарано давати оцінку діям нової влади.

Дослідження проведене з 25 по 29 квітня 2014 року.

Було опитано 2012 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком Криму за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування