Путін вважає президентом Януковича, але "поважатиме вибір народу України"

П'ятниця, 23 травня 2014, 14:57

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва поставиться з повагою до вибору українського народу, але нагадав, що досі вважає "чинним президентом" Віктора Януковича.

Про це він сказав на засіданні Петербурзького міжнародного еконофоруму.

"Без всяких сумнівів ми з повагою поставимося до вибору українського народу. Будемо звичайно дивитися, що відбувається.. ", - сказав Путін.

Журналіст двічі ставив запитання, чи має намір Путін визнати легітимність майбутніх президентських виборів в Україні, намагаючись отримати чітку відповідь.

Спочатку Путін віджартовувався і сказав, вказуючи на ведучого: "Складна людина, де ви її знайшли?".

Також президент РФ в черговий раз взявся "повчати" українську владу:

"Набагато розумніше було б зробити те, про що президент Янукович і опозиція домовилися в Києві 21 лютого: провести референдум, прийняти нову Конституцію і на її основі обрати парламент президента".

"Зараз будуть відбуватися вибори президента України. Не знаю в курсі ви чи ні, але строго кажучи за чинною Конституцією його не можна обирати, бо є президент Янукович, який не відсторонений у конституційний спосіб від влади", - заявив Путін.

"Там всього чотири способи відсторонення: смерть - і я вважаю, що його, звичайно, хотіли знищити, друге - хвороба, яка не дає можливості виконувати обов'язки, третя - імпічмент, який не був проведений відповідно до Конституції і четверте - особиста відставка, нічого цього зроблено не було. І за Конституцією - він діючий президент", - заявив Путін.

"Але ми теж хочемо, щоб врешті-решт настало хоч якесь заспокоєння. І ми з повагою поставимося до вибору українського народу", - сказав президент РФ.

Також Путін віджартувався на питання про готовність співпрацювати з переможцем виборів в Україні.

"Пан Порошенко, який є провідним кандидатом, повідомив NBC, що буде готовий співпрацювати з Росією у разі перемоги на виборах, а ви готові з ним мати справу?", - запитав ведучий.

Президент РФ згадав газовий борг України та відповів наступне:

"Нехай повернуть гроші для початку розмови. Щоб створити сприятливі умови".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...