Порошенко продасть свій бізнес, але не "5 канал"

Понеділок, 26 травня 2014, 12:23

Петро Порошенко продасть свій головний актив – корпорацію "Roshen" – після вступу на посаду президента, а "5 канал" не продаватиме.

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції у своєму штабі, яку проводив спільно з Віталієм Кличком.  

На запитання, чи готовий він як президент продати свій бізнес чи передати, Порошенко відповів, що під час своєї політичної діяльності він "запроваджував декілька традицій в українській політиці".

"Ми з вами, ще коли Ви працювали на "5 каналі", запровадили нову традицію, коли між власником і журналістами укладаються основи редакційної політики… Першими в 2005 році задекларували власність – наша команда, моя команда – і я передав це в управління прозорій міжнародній компанії з управління активами", - сказав політик журналістці.

"Зараз буде закладена нова традиція також: що коли людина приходить на найвищу посаду, вона робить рішучі кроки для того, щоб продемонструвати не лише країні, а й світу, що вона позбувається бізнесу, продає його і концентрує всі свої зусилля, весь свій час на служіння народу. І я збираюся вчинити саме так", - заявив Порошенко.

За його словами, "зараз дано доручення щодо підбору інвестиційного консультанта, інвестбанку, який починає з сьогоднішнього дня інтенсивну підготовку до продажу головного мого активу".

"Єдине – я також наголошував на цьому під час виборчої кампанії – "5 канал", як власність, що також мені належить, не буде проданий", - заявив Порошенко.

"По-перше, тому що "5 канал" ніколи не продавався і продаватися не буде. А по-друге я вважаю, що та роль, яку свободна преса відіграла і під час помаранчевої революції, і під час нашої революції на Майдані в ’14-му році, є виключно важливою", - сказав він.

"За традицією, інколи "5 канал" мене критикує жорсткіше, ніж будь-хто інший. Але насправді, дійсно, ми збираємося запроваджувати нову традицію – і я, як я і обіцяв, поставлю питання про продаж активів одразу після набуття посади президента", - запевнив Порошенко.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування