Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман хотіли видалити з залу ВР за наклеп на "Свободу"

Четвер, 29 травня 2014, 11:59

У четвер у Верховній Раді виник конфлікт. Депутатку від ПР Ганну Герман пропонували видалити із зали за порушення регламенту.

Депутат від фракції "Свобода" Олексій Кайда запропонував ВР проголосувати за позбавлення екс-регіонала Олега Царьова, який приєднався до терористів на сході України.

Водночас регіоналка Ганна Герман заявила, що від діяльності Царьова менше біди, ніж від партії "Свобода", яка закликає з парламентської трибуни "розстрілювати російськомовних".

"Я погоджуюсь із тим, що ті, хто роздирає нашу державу і став на бік сепаратизму мають бути з наших лав виключені. Але я вважаю, що заяви депутатів від партії "Свобода" з парламентської трибуни про те, що треба розстрілювати російськомовних, наробили Україні більше шкоди ніж сто Царьових разом взятих", - заявила вона.

Ця заява викликала хвилю обурення в коаліції.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок висловив протест заявив, що це маячня, яку ПР поширює свідомо, щоб розсварювати людей і розпалювати міжнаціональну ворожнечу і запропонував видалити Герман із зали.

Таку пропозицію підтримали у фракції "Батьківщина": Сергій Соболєв заявив, що подібними заявами Герман "працює на російські телеканали".

"Я впевнений, що її виступ сьогодні буде показано по всіх російських телеканалах. І моя пропозиція - вилучити пані Герман із залу за брехливу інформацію і закінчити раз і назавжди такі речі", - сказав Соболєв.

Однак відповідна пропозиція не знайшла достатньої підтримки в залі. Регламентне рішення набрало 137 голосів із потрібних 150.

Спікер ВР Олександр Турчинов окремо наголосив, що фракція "Свободи" ніколи не робила подібних заяв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...