Луценко: Події в Одесі - результат партійних квот у міліції

Неділя, 4 травня 2014, 11:57

До трагедії в Одесі призвело призначення керівництва міліції в регіонах за партійною приналежністю.

Про це повідомив радник в.о. президента Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбук.

"Події в Одесі - це перш за все результат партійних квот. Я відразу казав, що призначати екс-даішника Закарпаття Луцюка начальником Одеського УМВС - абсолютна дурня. З цим всі (в тому числі й Аваков) погоджувалися. Але депутат Батьківщини Дубовий вирішив, що Одеса - його квота за вірність", - пише Луценко. 

Він впевнений, що міліція бездіяла під час масових заворушень у Одесі.

"Міліція злочинно бездіяла, споглядаючи на накопичення приїжджих колорадів у центрі Одеси", - зазначив він.

Екс-міністр внутрішніх справ повідомив, що саме в цей день три з чотирьох начальників міських райвідділів поїхали у відпустку закордон.

"Жодних планів сил і засобів на заплановані масові мітинги розроблено не було. Негласно всім у ручному режимі керував заступник по громадській безпеці Фучетжі", - відзначив Луценко.

За його інформацією, начальником міського управління одеської міліції стала людина місцевого кримінального авторитета, по сумісництву - депутата ПР.

"Під його керівництвом міліція фактично стала на захист терористів, які камінням, а потім і автоматами убивали проукраїнських демонстрантів. Явна демонстрація вседозволенності екстремістів-колорадів, які убивали одного за одним проукраїнських активістів, стала основною причиною вибуху насилля ультрасів", - пише радник в.о. президента.

Він підкреслив, що десятки смертей людей - на совісті одеського міліцейського начальства. 

Як відомо, 2 травня в Одесі відбулися масові заворушення між антимайданівцями і прихильниками єдиної України. Внаслідок цього 46 осіб загинуло.

СБУ вже знайшла докази причетності до цих подій росіян

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування