Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк назвав винних у загибелі людей в Одесі: силовики і сепаратисти

Неділя, 4 травня 2014, 12:21

Одеські сили безпеки нічого не зробили для запобігання загибелі 46 людей в Одесі 2 травня в ході заворушень і зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами.

Про це заявив прем'єр -міністр Арсеній Яценюк заявив в інтерв'ю Бі -бі -сі.

За словами Яценюка , він особисто вважає винними в трагедії сили безпеки в Одесі і вже відправив у відставку главу управління МВС у місті .

Однак у провокуванні трагедії в Одесі Яценюк звинуватив проросійських сепаратистів.

За його словами, Росія і проросійські сепаратисти ведуть "справжню війну - війну на знищення України і української незалежності".

Разом з тим Яценюк заявив: "Якби правоохоронна система в Одесі працювала не тільки на "Сьомому кілометрі" і захищала людей, то всі ці терористичні організації мали бути знешкоджені".

Прем'єр звернувся до органів прокуратури знайти організаторів останніх подій в Одесі та розслідувати діяльність вищих посадовців місцевої міліції, повідомляє урядова прес-служба. 

Також прем'єр повідомив, що звернувся до органів прокуратури з тим, аби передати розслідування цієї справи безпосередньо в центральний апарат, головне слідче управління ГПУ.

Також він наказав "створити спільну слідчу оперативну бригаду із всіх підрозділів, знайти всіх зачинщиків, організаторів, усіх, хто під російським керівництвом почали смертельну атаку на Україну та Одесу, та розслідувати діяльність усіх вищих посадовців місцевої міліції".

"Десятки жертв були спровоковані наперед і добре підготованою акцією. Акцією проти людей, проти України і проти Одеси", - заявив він.

За інформацією міністра внутрішніх справ, вже 4 травня очікуються відповідні кадрові призначення і ротації в системі МВС в Одесі.

Джерело відео - Арсеній Яценюк 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...