Аваков про звільнення сепаратистів силовиками: Немає слів

Неділя, 4 травня 2014, 18:45

Затримані сепаратисти в Одесі були звільнені через те, що напередодні заступник Генпрокурора особисто заборонив їх етапувати до Києва, а прокурор  ухвалив рішення про їх звільнення.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, якого цитує Юрій Бутусов.

За його словами, Аваков відреагував на події 4 травня в Одесі так: "У мене немає слів, щоб висловити свій гнів ганебним фактом звільнення 10 провокаторів, з вини яких в Одесі було вбито 43 людини і 160 поранено".

'Я хочу відверто сказати про причини того, що сталося. Затримані провокатори повинні були бути вчора вночі (в ніч на 4 травня) відконвойовані до Києва. Проте заступник генерального прокурора Банчук прямо заборонив етапувати затриманих з Одеси. В результаті міськвідділ міліції був заблокований. Міліція отримала наказ не випускати провокаторів і приготуватися до відбиття штурму', - зазначив Аваков.

'Однак прокурор виніс рішення про звільнення затриманих. Це самоправне рішення прокуратури вимагає самого серйозного розслідування. Звільнення провокаторів може привести до нових спалахів насильства в Одесі', - додав він.

Як заявив глава МВС, дії міністерства - все керівництво УВС відсторонено в повному складі, порушено кримінальні справи.

'Новий начальник Одеського УВС Іван Катеринчук прибуває на місце прямо зараз", - додав Аваков.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...