Кавказці з "Градами" біля Добропілля маскувались під Нацгвардію

П'ятниця, 13 червня 2014, 16:55

Група терористів, які обстріляли овочебазу Добропілля з реактивна система залпового вогню "Град", маскувались під Національну гвардію.

Про це повідомляє Міноборони.

Українські військові з’ясували, що там перебував загін проросійських терористів, який мав на озброєнні три установки БМ-21, один БТР-80 та два автомобілі КамАЗ.

Загін бойовиків "складався з осіб кавказької та слов’янської зовнішності, які видавали себе за військовослужбовців Національної гвардії".

"Після здійснення вогневого удару найманці, уникаючи удару у відповідь з боку сил АТО, залишили район, попередньо замінувавши покинуту ними установку БМ-21 та місцевість навколо неї", - розповіли у МОУ.

Військові провели зачистку району, розмінування та розряджання установки "Град".

Загін Збройних сил переслідує бойовиків і має завдання разом із авіацією остаточно його знищити.

На місці вогневого удару виявлено три снаряди від "Граду", які так і не вибухнули, а на полі поблизу овочесховища нараховано тринадцять воронок.

Установка БМ-21 мала всі ознаки маскування під звичайну вантажівку: фальшборти та кріплення додаткового тенту. Також шасі установки мають свіжі сліди кріплення машини під час ймовірного перевезення на спеціальному трейлері.

Як відомо, бойовики помилилися в орієнтуванні і обстріляли з установок "Град" овочеву базу в Добропіллі. Одна людина загинула, є поранені.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування