Яценюк доручив встановити для РФ "обґрунтовані" тарифи за транзит газу

П'ятниця, 13 червня 2014, 17:53

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив встановити "обґрунтовані тарифи" за транспортування російського природного газу територією України.

Про це йдеться у зверненні Яценюка до Національної комісії регулювання електроенергетики, повідомили у прес-службі Кабміну.

"Прем’єр також звернувся до керівництва Нацкомісії регулювання електроенергетики про встановлення економічно обґрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу територією України", - йдеться у повідомленні.

Яценюк доручив МЗС та Міненергетики "повідомити країни - члени ЄС та США про умисний зрив Російською Федерацією переговорів щодо постачання газу між НАК "Нафтогаз України" і ОАО "Газпром" та відхилення конструктивних пропозицій української сторони, які відповідають позиції Єврокомісії".

"У зв'язку з умисною односторонньою відмовою Російської Федерації від врегулювання даного конфлікту здійснюється підрив енергетичної безпеки України та Євросоюзу", - заявив Яценюк.

Як відомо, прем’єр доручив міністерствам, "Нафтогазу " та ОДА переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення постачання газу з РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування