У зону АТО можна провезти зброю, заплативши військовим - Сиротюк

Вівторок, 17 червня 2014, 13:41

Депутати "Свободи" заявляють, що до зони антитерористичної операції можна провезти зброю, якщо підкупити військових.

Депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк на брифінгу у ВР за результатами поїздки в зону АТО під Слов’янськ 11-12 червня сказав:

"На в’їзді в Харків нас намагалися обшукати бійці "Альфи", представники Служби безпеки України, які зараз чинять неймовірні перешкоди гуманітарним місіям громадян добровільним, які везуть допомогу українським військовим".

"Такого обшуку ми не побачили з боку Слов’янська. Ми дізналися, що за гроші можна провезти зброю, домовившись із певними військовопосадовцями", - заявив Сиротюк.

"Зараз я переконаний: якщо не буде проведено кардинальної чистки у Збройних силах України, – а я вам покажу тільки список понад 40 генералів, вищих командирів ЗСУ, які підозрюються в співпраці з Федеральною службою безпеки Російської Федерації і в корупційних діях, – якщо ми не проведемо цієї чистки, якщо ми не проведемо люстрації у Збройних силах України, на жаль, результативною ця операція не буде", - сказав він.

Сиротюк погодився з думкою про необхідність запровадити воєнний стан.

"Сьогодні не українські солдати оточили терористів і російських окупантів у Слов’янську, а, на жаль, наші блокпости оточені російськими терористами і диверсантами. Тому воєнний стан має бути введений негайно", - сказав він.

"І є величезною помилкою вчорашнє рішення Ради національної безпеки й оборони і президента про те, що ми зволікаємо з уведенням воєнного стану", - вважає Сиротюк.

Він наголосив, що "українські вояки гинуть не в умовах активних наступальних дій, а переважно гинуть, коли ми оголошуємо перемовини… тоді бойовикам вдається перегрупуватися й озброїтися".

Сиротюк також сказав, що російські окупанти на сьогодні "взяли заручниками 7 мільйонів жителів Донбасу – якщо ми негайно не введемо воєнний стан, завтра ці 7 мільйонів у Донбасі будуть примусово мобілізовані і погнані на війну з Україною".

"На жаль, режим антитерористичної операції не дає відповіді на виклики, які поставлені", - вважає "свободівець".

Крім того, він зазначив, що "абсолютно не працює служба тилового забезпечення", зокрема, не налагоджено постачання питної води солдатам.

Сиротюк сказав, що він із колегами відвіз у зону АТО бронежилети, обмундирування, деякі пристрої та медикаменти, зокрема кровоспинні, але додав, що військовим потрібна і просто моральна підтримка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News